TARZAN

Premijera:
24.11.2018
Autor:
Maja Katić
Redatelj:
Petra Radin
Kostimografija:
Patrizio Aguero
Scenografija:
Matija Šantić
Glazba:
Matej Meštrović
Rasvjeta:
Alen Marin
Producent:
Kazalište Tvornica lutaka
Predstava je:
Aktivna
Izvođači:
Ana Magud, Josip Brakus i Filip Detelić
Puna cijena karte:
30 kn

Nakon Popaja, prof. Baltazara I Čudesne šume, Kazalište Tvornica lutaka postavlja na kazališne daske novog strip junaka – Tarzana.

Tarzan je osobito važan lik zbog toga što simbolizira izdržljivost, upornost preživljavanja i hrabrost - sve vrijednosti potrebne u odrastanju. Asocira prirodu I divlji životinjski svijet kao prijateljsku na način koji je osobito značajan u današnjem urbaniziranom, skucenom I sivom svijetu. Tarzan ostaje vječni simbol prijateljstva s prirodom, dobrote u odnosu sa životinjama koje mi danas trebamo zaštititi od izumiranja.

Odrastanje u Tarzana prati već generacije djedova i baka te roditelja, a danas I nove generacije djece koja odrastaju uz računala u virtualnom svijetu i upravo zbog toga Tarzan daje put u ljudskost, stvarnost, u vječnost simbioze prirode I čovjeka.

U predstavi susrećemo slona, lava, zmiju i čimpanzu Čitu te s njima uranjamo u najdublje tajne džungle i životinjskog svijeta. Jane I Tarzan otkrivaju neki novi jezik, jezik ljubavi I prijateljstva.