TKO JE SRUŠIO BERLINSKI ZID

Premijera:
19.11.2010
Autor:
Amir Bukvić
Redatelj:
Zoran Mužić
Predstava je:
Arhiva
Izvođači:
Dragan Despot, Barbara Vicković, Siniša Popović, Tara Rosandić
Puna cijena karte:
50
Cijena karte sa popustom:
30

Tko je srušio Berlinski zid nagrađen je Nagradom za dramsko djelo Marin Držić za 2009 godinu.

Amir Bukvić napisao je sjajnu dramu o novijoj hrvatskoj i svjetskoj povjesti, globalizmu i terorizmu, državi i pojedincu, politici i umjetnosti, progonitelju i žrtvi, Havelu i Vladeku, pritom se majstorski poslužio kazalištem u kazalištu, Pirandellovim načinom, gdje se svjetovi pretapaju.

Stručno povjerenstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske

 

Amir Bukvić pokazao je i s Djecom sa CNN-a da zna o ozbiljnim temama pisati na duhovit način. Tko je srušio Berlinski zid žestoka je satira prema svemu i svakome - nasmijat će vas, uozbiljiti i zamisliti - te na kraju ipak sretno završiti, jer, poslije dvadeset godina svjetskih , povjesnih turbulencija, opet će se okupiti razbijena obitelj.

 

Prvi dio događa se krajem prošlog stoljeća, nešto prije pada Berlinskog zida te poslije pada Berlinskog zida kada počinje raspad Jugoslavije.

Drugi dio događa se na samom početku novog tisćuljeća.

Treći dio događa se devetnaest i dvadeset godina poslije pada Berlinskog zida, na relaciji Zagreb, Stockoholm, Praha, Davos.

Usudio sam se, u vremenskom preriodu od pada Berlinskog zida do današnjih dana, „prošetati se“ tranzicijskim putem, kojim prolaze države do europske integracije, gdje ih onda čekaju suočavanja s novom realnošću... što je zapravo naš usud, htjeli mi to ili ne!

Autor

 

Tko je vidio višestruko nagrađivanu predstavu Djeca sa CNN-a, doći će vidjeti i Tko je srušio Berlinski zid od istog autora - a tko nije, moći će obje predstave vidjeti u Histrionskom domu u istoj sezoni.

 

Praizvedba 19. studenog 2010. u Histrionskom domu.