IZGUBLJENA BRADA DJEDA MRAZA

Autor:
Petra Radin
Redatelj:
Petra Radin i Mario Kovač
Scenografija:
Đurđica Vorkapić
Glazba:
Saša Miočić
Rasvjeta:
Alen Marin
Producent:
Kazalište Tvornica lutaka
Predstava je:
Arhiva
Izvođači:
Filip Detelić/Matija Šakoronja/, Goran Malus i Petra Radin Ivan Magud/Iva Šimić/Goran Malus/Josip Brakus
Puna cijena karte:
30 kn

Premijera: 9.12.2017. Histrionski dom u 11h

 

Uobičajeni dan na Sjevernom Polu. Djed Mraz u staromodnom kućnom izdanju pjevuši pjesmicu u fotelji dok šećerna vila Marcipan kuha slastice i daje Djedu na degustaciju. Patuljak pakira poklone. Svi su sretni, opušteni i pjevaju. Jedan dječak kuca na vrata. Želi predati Djedu Mrazu pismo. Djed Mraz pročita pismo i pita ga je li siguran da mu je baš to što piše u pismu najbitnije na svijetu.

Ministri Ziher i Broš, suradnici Djeda Mraza prisluškuju što Djed govori dječaku. Negoduju jer Djed toliko puno poklona odvaja za dosadnu djecu, a oni to ne zaslužuju i ne cijene. Dolaze do zaključka da bi bilo bolje da ti pokloni završe kod njih, jer su oni oduvijek uz njega, a nikada ih nije nagradio.

Još je malo do Božića, djeca će biti prevarena, jer pravi Djed Mraz neće doći do njih, a pokloni za koje su se trudili i bili vrijedni cijelu godinu završavaju u rukama pohlepnih zlikovaca.

Taman kad su se Ministri prejeli slatkiša i umorili od previse imanja svega, zaspali su ko klade. Patuljci i sobovi iskoriste priliku i organiziraju se. Moraju probuditi Djeda Mraza iz crnila i spasiti Božić.