Peter Quilter: NA PAROVE RAZBROJ S'

Premijera:
04.12.2020
Autor:
Peter Quilter
Prijevod:
Ivan-Goran Vitez
Redatelj:
Ivan-Goran Vitez
Kostimografija:
Elvira Ulip
Scenografija:
Ivan-Goran Vitez
Rasvjeta:
Dražen Dundović
Ton:
Gordan Matejko
Tehnika:
Daniel Pavlović
Producent:
GD Histrion
Predstava je:
Aktivna
Izvođači:
Ana-Marija Percaić i Hrvoje Klobučar
Puna cijena karte:
11 €
Cijena karte sa popustom:
8 €

"Na parove razbroj's" TAILER - Youtube

 

            Nekada je bilo lakše. Jedna je obitelj imala tek propupalu kćerku i mršavu jalovu kravu koje su se htjeli riješiti, pa su stupili u kontakt s drugom obitelji sa sinom koji je prilično rano stekao sklonost prema alkoholu i trebala mu je ženska ruka da ga smiri (a i djedov kožuh od kravlje kože se već dobrano istrošio i dobro bi mu došao novi). I spojili su dvoje mladih pred Bogom i živjeli su sretno sve dok je njemu izdržala jetra ili dok ona nije preminula pri sedmom porodu.

            Danas? Pronaći osobu uz koju ćete dočekati starost postao je proces složeniji od nuklearne fuzije. Jer dok uz godine školovanja još eventualno i možete shvatiti po kojem se principu lake atomske jezgre spajaju u teže, stabilan spoj dviju ljudskih jedinki nije nešto što podliježe zakonima fizike. Pa se može dogoditi da ćete idealnog životnog partnera tražiti godinama, pa ćete misliti da ste ga našli, pa će ispasti da si ipak niste kompatibilni, pa ćete se ponovo baciti u traženje, pa ćete sniziti kriterije, pa će vam se i opet učiniti da je potraga urodila plodom, no onda će vas neka random pandemija prisiliti da zajedno u malom prostoru provedete više vremena nego što vam oboma baš odgovara, što će vas dovesti do zaključka da to možda ipak nije to… I tako ukrug do kraja vremena.

            Slijedeći postulate popularne reklamne kampanje za brand higijenskih potrepština - “Mi znamo da je svaka žena drugačija osoba, pa smo zato proizveli tri različita sapuna” - Peter Quilter zna da je svaka ljubavna priča posebna, pa ih je napisao tri netipične. Kroz triptih parova u glumačkim izvedbama Ana-Marije Percaić i Hrvoja Klobučara, osim u njihov širokopojasni glumački talent, moći ćete se uvjeriti i u razna lica koja ljubav u svijetu današnjice može poprimiti, pa bila ona sva zapravo samo krinke za utjehu da nećete ostariti sami. Što će i vama možda pružiti utjehu da i za vas još ima nade na polju romantičnog ispunjenja.   

Ivan-Goran Vitez

 

Triptih romantičnih komedija u urnebesnoj izvedbi dva glumca! Tri para likova, tri ključna trenutka….

Jadranko i Vedrana su na spoju na slijepo i nadaju se da će ovaj put uspjeti, iako nikad prije nisu uspjeli;

Branka zapravo ne zanimaju žene, ali Jana to ne vidi kao razlog da prestane pokušavati;

Miloš i Svetlana su na ljetovanju u Dubrovniku kako bi finalizirali razvod, dok se utapaju u koktelima;

Komedija puna propitivanja kaotičnog svijeta ljubavi i veza, Na parove razbroj s'  počast je snazi ​​i ludilu ljudskog srca.
 

KRITIKE:

Ana-Marija Percaić pritom izvrsnom uvjerljivošću tumači eklektičnog poslovnjaka i sve njegove nijanse - od emocionalne distance i ćudljivosti do nježnosti i topline, koje ipak pri kraju uspijeva pokazati svojoj tajnici. S druge strane, Hrvoje Klobučar u grotesknoj izvedbi Jane uspijeva izazvati simpatije i naklonost publike, a svojom blagošću u kontrastu s grubom pojavom sjajno interpretira sve brige žene koju društvo uvjerava da joj vrijeme protječe. Važno je spomenuti i odličnu kostimografiju koja ovu iluziju čini toliko stvarnom da je Ana-Marija Percaić gotovo neprepoznatljiva kao Branko, za što je također zaslužno i njezino precizno vladanje diskretnom mimikom i gestama. Tea Schmidichen, Kazalište.hr

Ana-Marija Percaić i Hrvoje Klobučar u gotovo dva sata predstave glume četiri sasvim različita lika, zbog čega je Klobučar zasluženo i osvojio nagradu XIII. Gumbekovih dana za najbolju mušku ulogu u predstavi Na parove razbroj s'. U svakoj od svojih šarolikih i živopisnih uloga uspijevaju istaknuti druge kvalitete te svoje likove tumače s minucioznom preciznošću, dok si na sceni u svakom trenutku u potpunosti pariraju.
Njihova dinamika je osvježavajuća, kao i lakoća glume koja u svojoj prirodnosti ponekad graniči s improvizacijom, što je apsolutno za svaku pohvalu. Iako cjelokupno trajanje predstave bez pauze ipak graniči s pretjerivanjem, jasno je da bi se kraćenjem scena žrtvovala kvaliteta priče, kao i glumačka izvedba koja bi potom bila ishitrena, dok bi sama radnja bila manjkava i nepotpuna. Rezultat ovakvog redateljskog izbora jest osam kvalitetnih i cjelovitih likova zaokruženih vjerodostojnim zbivanjima i izvrsnom komikom. Tea Schmidichen, Kazalište.hr

Na parove razbroj s' dinamična je komedija koja gledateljima pruža uvid u odnose četiriju različitih parova, dok izvrsni glumački duo vjerno interpretira sva lica koja ljubav može poprimiti. Slijedeći tekst Petera Quiltera, redatelj Ivan-Goran Vitez svoje je glumce uspješno pripremio za široku paletu emocija s kojima se nose u ovoj predstavi zanimljivog koncepta te su zajedničkim snagama publici predstavili slojevitu i kvalitetnu predstavu, koja podsjeća na ljubav, daje nadu i pritom briše sve granice koje stoje na putu emocionalnog ispunjenja. Tea Schmidichen, Kazalište.hr

Trajanje: 2 h