BOKTE!

Praizvedba:
06.10.2021
Autor:
Vanja Jovanović
Redatelj:
Vanja Jovanović
Glazba:
Šimun Matišić
Rasvjeta:
Domagoj Klasić
Producent:
Teatar Puna kuća
Predstava je:
Arhiva
Izvođači:
Marko Cindrić i Svetlana Patafta
Puna cijena karte:
80 kn

Predstava tematizira odnos roditelja i djece u razdoblju od njihovog rođenja do punoljetnosti. Glavni likovi kroz čiju prizmu slušamo obiteljsku priču su arheologinja Ana i njezin muž krovopokrivač Boris skupa s njihovom djecom, blizancima, Malom i Malim.
Seciranjem obiteljskih odnosa kroz različite životne faze ova predstava prikazuje kako se roditelji nose s odrastanjem svoje djece i kako se ta djeca nose s pritiscima odrastanja i preuzimanja odgovornosti za svoje odluke. Pokušavamo doći do korijena sukoba u obitelji koji najčešće leži u pretjeranoj potrebi za zaštitom – koja često rezultira razdorom među njenim članovima.
Kroz komične, svima prepoznatljive, gotovo arhetipske dramske situacije unutar jednog doma, publika će imati priliku vidjeti odrastanje iz vizure djece i iz vizure roditelja. Sigurno će se prepoznati u većini situacija, a u najboljem slučaju, prepoznat će greške u vlastitim postupcima u okviru svoje obitelji.
Predstava je upravo zbog svoje tematske širine namijenjena odrasloj i mladoj publici jer svi smo barem jednom u životu bili dio obitelji.

 

Ulaznice kupite OVDJE