#TRENDING

Premijera:
29.11.2022
Autor:
Miran Kurspahić i Rona Žulj
Redatelj:
Miran Kurspahić
Kostimografija:
Danica Dedijer
Glazba:
Nikša Marinović i Igor Jurinić
Predstava je:
Arhiva
Izvođači:
Nikša Marinović i Igor Jurinić
Puna cijena karte:
10 €
Cijena karte sa popustom:
8 €

Nerealizirani srednjovječni muškarac s aspirirajućom glazbenom karijerom, prilikom pretraživanja po društvenim mrežama pronalazi svoju idealnu ženu - mladu, platinstu plavušu s velikim grudima. Ona obožava njegovog omiljenog pjevača, filmski ukusi im se podudaraju kao i glazbeni, oboje vole citate iz Alan Forda, a kad shvate da dijele jednaku strast prema istom nogometnome klubu, čini se kako im je ljubavna priča zajamčena. No avaj, ispostavlja se kako je objekt njegove žudnje - muškarac, koji je Instagram drag queen senzacija. Srednjovječni muškarac suočen s problematičnom spoznajom da je kao heteroseksualac zaljubljen u drugog muškarca, te prijetećom dilemom između osjećaja, zadanih normi i ideje o sebi, pribjegava neočekivanome rješenju. Odlučuje usvojiti posve novi identitet, te pod okriljem novih rodnih ideologija, u brojnom i raznovrsnome spektru rodnih uloga izabrati onu idealnu koja bi opravdala njegovu poziciju, te tako pronaći svoje mjesto pod suncem u okrilju tog vrlog novog svijeta. Mladić isprva nije osobito zainteresiran za odnos, no s rastućom popularnošću njegovog novog prijatelja na društvenim mrežama i njegov stav se pomalo mijenja, te se ipak odlučuje više involvirati. Njihov spoj odgovara trendovskoj “woke” kulturi internetskih bespuća te u ubrzo postaju adorirani i prikupljaju sve veću vojsku pratitelja. No tu tek kreće prava drama, jer ruše se društvene mreže. Muškarac i mladić, lišeni simulakruma, bez publike, ogoljeni od svojih avatara, moraju se suočiti s vlastitim odnosom, izgubljenim identitetima i što je najgore - jedan sa drugim. To nije samo generacijski jaz, već sraz svijetova. Pitanje identiteta, potreba za pripadanjem, za priznanjem i u krajnjoj liniji potraga za ljubavlju, samo su dio priče ovih atipičnih protagonista.

Što se događa kad svijet društvenih mreža koji omeđuje i definira tvoj identitet naprosto nestane? Koliko nas afirmacija u virtualnom svijetu definira i oblikuje kao ličnosti?

Koliko smo se u stanju adaptirati radi drugih?Na koje smo ultimativne ustupke, kompromise i povijanja spremni kako bismo se “uklopili”? Do koje mjere smo se spremni “pokoriti” kako bismo se svidjeli? 

U svijetu “novog normalnog”, na ruševinama sustava vrijednosti, jedan pripadnik generacije X i jedan Zoomer prisiljeni su sagledati svoj najveći strah - sami sebe.