O nama

Histrioni su pučko kazalište u najljepšem smislu značenja tog pojma. Otvorena srca i duše za svoju publiku, koja uzvraća puneći predstave. Za Histrione nema krize publike. Kazalište educira, osvješćuje i zabavlja publiku. To su Histrioni. Repertoire čine hrvatski klasični i suvremeni pisci, adaptacije književnih djela.

Histrioni su nezaobilazni kazališno-kulturološko-civilizacijski fenomen unutar hrvatskog Glumišta. Neovisni o bilo kakvom trendovsko-pomodnom diktatu, otporni na nerazumijevanje i netoleranciju, osjetljivi na bilo kakav govor mržnje i prizemno politikanstvo - što ne isključuje aktualiziranje određenih političkih tema - Histrioni plove "prkoseći svim orkanima i olujama" ovim našim bremenitim vremenima i prostorima punih četrdeset i osam ljeta.

Brojem publike i brojem izvedbi (Opatovina, brod, kontinentalna gostovanja), može se pohvaliti rijetko koje kazalište.

Ulaskom u Histrionski dom - novo kazalište izgrađeno u Zagrebu nakon dugo vremena - definitivno se i stambeno etabliraju u svom Zagrebu.

Sa histrionskih predstava publika ide doma sretna i zadovoljna. Zato Histrioni i rade predstave za tu svoju publiku, a ona im uzvraća zahvalnošću i dugim pljeskom. Konačno, u Histrionskom domu ste kak doma!

Igor Mrduljaš