GOSPON LOVAC

Praizvedba:
05.05.2017
Autor:
Georges Feydeau
Prijevod:
Vladimir Gerić
Redatelj:
Tomislav Pavković
Asistent redatelja:
Hana Hegedušić
Kostimografija:
Irena Sušac
Scenografija:
Marta Crnobrnja
Inspicijent:
Vedran Dervenkar
Producent:
HNK VARAŽDIN
Predstava je:
Aktivna
Izvođači:
Pusskarsky: Robert Plemić Feller: Jan Kerekeš Kramarić: Ivica Pucar Puba: Karlo Mrkša Rukavina, policijski agent: Darko Plovanić Agenti: Filip i Nikša Eldan Melita: Hana Hegedušić Barunica Borelli: Barbara Rocco Ljubica: Beti Lučić
Puna cijena karte:
60
Cijena karte sa popustom:
40

Gospon lovac, kongenijalna adaptacija prevoditelja Gerića i redatelja Violića komada “Idem u lov!” francuskog komediografa Georgesa Feydeaua (1862-1921.) rezultirala je antologijskom predstavom hrvatskog glumišta u izvedbi “Teatra u gostima”. Tekst dominantno temeljen na motivima bračne nevjere, pokušajima da se ista upriliči i od tih pokušaja neodvojivog i kontinuiranog laganja, stvara fascinantno preciznu mrežu odnosa sazdanih na zabunama, višku/manjku informacija, mrežu minuciozno i geometrijski osmišljenu do najmanjih detalja, toliko karakterističnu za ovog pisca. Ta mreža odnosa rezultira briljantnim komičkim zapletom i dovodi ova dramska lica u situacije u kojima se zasigurno nitko ne bi volio naći, a za gledatelja one postaju izvor perpetuirane napetosti koja svoje otpuštanje, svoj odah želi pronaći u smijehu. Značajnu će ulogu pritom odigrati i jedne hlače.
Prštava verbalna komika, kojoj itekako doprinosi smještanje u Agram grad prvog desetljeća 20. stoljeća, nostalgično priziva duh dobrih starih vremena prispodobiv onome iz filma “Tko pjeva, zlo ne misli” u kojem je Relja Bašić, dugogodišnji voditelj “Teatra u gostima” ostvario jednu od svojih najboljih uloga, onu gospona Fulira, na zamahu kojeg je i nastao njegov parnjak iz ovog komada, doktor Feller. A je li fuliranje nekome uspjelo ili je sve ispalo jedan veliki feler, na publici je da zaključi.