BOEING BOEING

Autor:
Marc Camoletti
Prijevod:
Nina Kleflin
Redatelj:
Nina Kleflin
Kostimografija:
Larisa Vukić
Scenografija:
Larisa Vukić
Producent:
GK Joza Ivakić, Vinkovci
Predstava je:
Aktivna
Izvođači:
Vedran Dakić, Vladimir Andrić, Sanja Toth, Josipa Oršolić, Matea Marušić i Zdenka Šustić
Puna cijena karte:
80 kn
Cijena karte sa popustom:
60 kn

Marc Camoletti francuski je suvremeni autor poznat po tzv. bulevarskim farsama, od kojih je najpoznatija i najizvođenija „Boeing Boeing“. Komedija je praizvedena u Parizu 1960., gdje se igrala punih 19 godina i ostala do danas najizvođeniji francuski komad u povijesti a kao takva uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Predstava počiva na nizu zabuna i duhovitih obrata koji nastaju zbog zamršenih muško ženskih odnosa. Bernard je mladi pariški arhitekti, potomak ugledne i moćne obitelji i glavni predstavnik zlatne mladež Pariza koji ima jednu tajnu. Bernarda nema jednu zaručnicu, nema ni dvije nego čak tri zaručnice. Vješto balansira između svojih nevjesta koje doslovno lete kroz njegov život jer sve tri su po zanimanju stjuardese. Njegove zaručenice Britanka Glorija, Talijanka Gabrielle i Njemica Gretchen izmjenjuju se u njegovom stanu po dobro uhodanom rasporedu ali kada se iz vedra neba pojavi njegov poznanik Robert koji ima vlastitu osmrtnicu u džepu, raspored druženja krene se urušavati a Robert i Brnard će pokušati da se tri zaručnice ne susretnu iako će cijeli dan provesti u istom stanu.

 

IZ KRITIKE:

Izvor: kritikaz.com

Autor Olga Vujović:  “… Vladimir Andrić- Iako sam ga već gledala u komedijama, u ovoj se pokazao iznad svih mojih očekivanja: nije bilo suvišnog pokreta, nije bilo lamatanja i pretjerivanja (a uloga mu je to omogućavala: kada vas proglase mrtvim i nemoćni ste protiv birokracije, to doista daje „štofa“ za ludovanje), njegovo je lice nedvosmisleno pokazivalo apsurdnost situacija u kojima se nalazi, a dio s pištoljem-upaljačem, po mojem mišljenju, pripada među najduhovitije izvedbe koje sam imala priliku vidjeti u komedijama.“

 

Trajanje predstave: 2 sata i 20 minuta (pauza 15 minuta)

Više o predstavi pogledajte OVDJE.