BOKSAČKO SRCE

Autor:
Lutz Hübner
Prijevod:
Jan Torjanac
Redatelj:
Marko Torjanac
Kostimografija:
Đurđa Janeš
Scenografija:
Marko Torjanac
Glazba:
Milorad Stranić
Rasvjeta:
Marko Torjanac
Ton:
Damir Rončević
Tehnika:
Damir Rončević
Marketing:
Ružica Karmelić
Odnosi sa javnošću:
Renata Kapicl
Producent:
Teatar Rugantino
Predstava je:
Aktivna
Izvođači:
Marko Torjanac i Paško Vukasović
Puna cijena karte:
80 kn
Cijena karte sa popustom:
60 kn

Iza naslova “Boksačko srce” nalazi se duhovita i dirljiva melodrama jednog od najznačajnijih suvremenih njemačkih pisaca Lutza Hübnera koja se zbog svoje univerzalne poruke izvodi na pozornicama diljem svijeta, a priča o boksu služi kao metafora života i životnih borbi te donosi pitanja kako se prema njima postavljamo.


Hübner na osobit način suočava dva svijeta, jedan mlad i jedan star, jedan na početku, drugi na zalasku, no oba jednako predana svojoj potrazi za autentičnošću i pronalaženjem svojega mjesta pod suncem. Susret mladića i starca obojici mijenja živote na bolje kao što iskustvo pomaže mladosti, a mladenački entuzijazam ima snage pokrenuti razočaranjima zagubljene sokove života.


Pravi kazališni kreativac, višestruko nagrađivani Marko Torjanac potpisuje režiju predstave te glumi ostarjelog, bivšeg boksača dok ulogu mladića, čiji se životni put nenadano spojio s boksačevim, igra Paško Vukasović. 


Dva majstora na sceni, duhovito i na jednostavan način u Boksačkom srcu donose duboke životne poruke zbog kojih predstava djeluje motivirajuće na gledatelja pozivajući ga da i on sam preispita svoja uvjerenja i spoznaje, a u isto mu vrijeme poručuje da nikada nije kasno za ostvarenje snova, ali i nikada prerano za preuzimanje odgovornosti u životu.
'Je li život borba?', 'Kada i kako se treba braniti?', 'Treba li, kako i kada napadati?', 'Kako prepoznati ono što je vrijedno borbe?'… Sva ta pitanja uz poneke odgovore, nudeći optimizam, Kazalište Planet Art i Teatar Rugantino donose na scenu u “Boksačkom srcu”.

 

Više o predstavi pogledajte OVDJE