CABARET – KONCERT ZA ŽLICE I GITARU

Autor:
Nikola Nedić i Mario Jovev
Redatelj:
Rade Šerbedžija i Lenka Udovički
Producent:
Teatar EXIT i Kazalište Ulysses
Predstava je:
Aktivna
Izvođači:
Nikola Nedić i Mario Jovev
Puna cijena karte:
80 kn
Cijena karte sa popustom:
60 kn

Trajanje predstave: 80 minuta

 

Žlice & gitara dvojac su koji uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa, pomalo trubadurski pričaju o svome životu kroz uglazbljenu poeziju, a iza njihovog ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma. Svaka pjesma ima svoju priču i pozadinu i koliko god lepršavo i zabavno zvučale, svaka ima duboku poruku o svijetu u kojem živimo.

Radi se o autorskom projektu i angažiranoj predstavi u kojoj Mario Jovev i Nikola Nedić na iznimno duhovit i satiričan način progovaraju o problemima u društvu koji nas svakodnevno okružuju. Iako to rade dopadljivo i šarmantno, stihovi njihovih pjesama pogađaju u samu srž ozbiljnih problema kao što su korupcija, kriminal, kapitalizam i iseljavanje mladih iz Hrvatske, dotičući se pritom i tema iz svakodnevnog života. 

 

SVIRAJ SVIRČE, NEMOJ STATI

”Njihova vjerna publika tvrdi da svaki puta nešto promijene u odabiru ili redoslijedu pjesama i govorenih dijelova, ali ono što se, pretpostavljam ne mijenja, jest njihova pozitivna energija, odlična uigranost i visoka razina izvedbe.

Ako dvojac „Žlice & gitara“ nastavi smišljati slične projekte, morat će se itekako potruditi oko nove predstave, jer su nas ovom predstavom baš razmazili. Zato hoćemo još i još, jače i bez zadrške. Žao mi je dečki, sami ste odabrali!”

Olga Vujović (Wish.hr)

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=vQoI8cSeKwk&t=1s