Marjan Kiš: TRI PUT BOG POMAŽE

Autor:
Marjan Kiš
Redatelj:
Slaven Vidaković
Producent:
Pécsi Horvát Színház - Hrvatsko kazalište Pečuh
Predstava je:
Gostovanje
Izvođači:
Stipan Đurić, Tena Milić, Dejan Fajfer, Goran Smoljanović, Rafael Arčon, Čarna Kršul, Čaba Čanji, Marica Fačko, Mirko Bošnjak, Tomo Božanović
Puna cijena karte:
15€
Cijena karte sa popustom:
11€

      Ovo je komedija sa mnoštvom zapleta, humora i komičnih situacija u kojoj gledatelj prati Maru, glavnu junakinju priče. Ona je po svim pokazateljima  moglo bi se reći uspješna „ poslovna“ žena koja na svoj malo neobičan način dolazi do zacrtanog cilja. Pomaže, opet na malo neobičan i neočekivan  način, svom suprugu Enti postati čovjekom od karijere i uvodi ga u samu elitu seoske sredine u kojoj se priča odvija. Upravo je ta seoska sredina otežavajuća okolnost za ovaj, na kraju ipak sretan par, jer nekako, nekim čudom, priča se završava povoljno za njih dvoje.
      Predstava se bavi samo i isključivo dobrim raspoloženjem publike, koje ostvaruje kroz puno smijeha koji izazivaju glumci tumačeći maestralno i opušteno svoje uloge.
U njoj nema politike i bavljenja raznim teškim pitanjima koji opterećuju današnje vrijeme. Predstava se prikazuje u godini jubileja, koje slavi autor. 40 godina rada u kulturi. U tih ....puno godina radio sam za  kazalište, radio, televiziju, pisao stihove,glazbu, u najvećem postotku kroz humor, jer je to uvijek bilo ono što publika traži. Najveći dio stvaralaštva posvetio sam djelima na bunjevačkoj Ikavici, koja svojim šarmom i melodikom  na prvu osvaja gledatelje širom regije.
       Čast mi je, što je Hrvatsko kazalište u Pečuhu odlučilo raditi predstavu prema mojem tekstu. Nadam se da će glumci i publika biti zadovoljni, pa zašto ne, možda se opet nađemo i nasmijemo u  nekoj novoj priči.
             Marjan Kiš